2015, any de les Biblioteques

quadern-de-mots-biblioteques1Hogsback Biblioteca es troba en un petit poble de muntanya a la província d’Eastern Cape a Sud-àfrica. Es tracte de la Biblioteca Hogsback que funciona quasi exclusivament gràcies a la tasca desinteressada de voluntaris. Es creu que és la biblioteca més petita del món. (Foto Valerie Hinojosa).

He volgut encapçalar aquest post dedicat a l’any de les Biblioteques a Catalunya amb una biblioteca que ens és molt llunyana, res a veure amb les del nostre país. Es tracte, als nostres ulls, d’un espai pobre però en realitat  conté la base de la funcionalitat que tota biblioteca ha d’assolir. Perquè una biblioteca, sigui gran o petita, luxosa o humil, és -o hauria de ser- un punt, un oasi, on poder alimentar la imaginació i el coneixement, un espai on poder trobar les eines que ens permetin descobrir mons que fins ara desconeixiem.

Tenim la sort que, en el nostre petit però gran país, actualment podem gaudir de 380 biblioteques públiques repartides arreu del territori que garanteixen l’accés a la cultura i que juguen un paper vital de cohesió social.


quadern-de-mots-biblioteques4I, encara que aquest estrenat any sigui l’any de les Biblioteques públiques de Catalunya, no podem oblidar-nos de les petites biblioteques de casa, les dels més petits, les dels futurs usuaris, que cal anar ampliant continuament.

quadern-de-mots-biblioteques2A finals de l’any passat, el 23 de desembre, es va inaugurar la Biblioteca Pública Carles Rahola de Girona, fins ara, la més gran del nostre país.

quadern-de-mots-biblioteques3

El Govern ha aprovat declarar l’any 2015 com a Any de les Biblioteques, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya. Veure aquí.

Les fotos les podeu trobar a la secció de Biblioteques del Pinterest del Quadern.

Bon Any i Bones Lectures !!!

 

 

 

One thought on “2015, any de les Biblioteques

  1. bruixetaNo Gravatar

    Aquest serà un bon any 😉
    I esperem que coincidim amb aquest any de biblioteques aquestes tinguin fons per poder ampliar els seus catàlegs

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top