Des del Vilaweb li fan una entrevista després de la publicació de “Brooklyn”: Colm Tóibín, l’ambaixador (hi podreu enllaçar amb un interessant vídeo).
Des del Vilaweb li fan una entrevista després de la publicació de “Brooklyn”: Colm Tóibín, l’ambaixador (hi podreu enllaçar amb un interessant vídeo).
Tinc ganes de conéixer aquest autor perquè he sentit a parlar molt bé d’ell. Potser m’atrau més començar per aquest “Brooklyn” amb personatges “austenians”. Bona recomanació.
A mi em va agradar força més Un llarg hivern, però tot és qüestió de gustos.
Muchas gracias por la mención de koratai en tu post. Gràcies. Una salutació.
Benvinguda, koratai
Me gustó tu reseña y qué mejor que compartir. Además, las gracias se las tienes que dar a Tólbín, ya que al leer su libro y al preparar mi reseña he encontrado tu blog.
Una reseña muy completa, aunque creo que es la primera vez que me tropiezo con este autor. Como ya viene siendo habitual, traes a este rincón un libro totalmente desconocido para mi y que me parece que guarda una buena historia en sus páginas. Lo mismo me ha pasado con tu reseña de Capote, la que todavía no he conseguido olvidar. ¡Gracias!
Creo que Tólbín es un gran narrador, sencillo pero eficaz. La historia me ha gustado sin entusiasmarme, me gusto más el primer libro que leí del autor, Un llarg hivern.
Me parece que te gustará más Capote.
Quina mandra.
Hola Josep, per ser un home que descansa igual sí que fa mandra posar-se amb el llibre.
I, aventurant-me et diré, que sense conèixer els teus gustos literaris, millor que triïs un altre llibre. Crec que aquest no fa per tu i el següent que ressenyaré, tampoc. Haurem d’esperar per coincidir amb les lectures, i per cert, m’agradaria saber quins llibres t’agraden, ja que els meus ja els conec 🙂
El darrer llibre que m’ha agradat és de John Fante. Et val com a pista?
Uf, no si són llibres del meu gust, però si me’n trobo , de casualitat un, igual em decideixo. He hagut de mirar l’autor, que no recordava i resulta que ja havia llegit alguna ressenya. Et passo l’enllaç per si t’interessa. El blog és interessant i segur que trobes forces llibres del teu gust. Ep, però no t’ho dic perquè no tornis al Quadern eh!
http://llibressenyordolent.blogspot.com.es/2012/05/fante-un-legado-de-escritura-alcohol-y.html
La pista m’ha quedat més que clara 🙂
El vaig llegir fa temps i no em va arribar. No em va interessar en absolut la història de la protagonista.
És d’aquells llibres que mentre el llegia tenia una sensació estranya, condicionada segurament pel primer llibre que vaig llegir de l’autor que em va agradar força. Pel meu gust li hagués donat una mica més de força a la protagonista, li hagués fet treure caràcter, per la resta l’ambientació a Brooklyn l’he trobat molt bona.
Només he llegir un llibre de Jane Austen, Persuació, i em vaig quedar amb la mateixa sensació del tema de la resignació de les protagonistes, suposo que és el que Colm buscava ja que vist ara el tractament femení queda una mica massa tou. Eilis és una dona forta i decidida però a estones.
Me lo apunto, la recreación del Brooklyn de los años 50, una irlandesa que viaja a buscar trabajo y todo escrito por un irlandés, irresistible, sé que me va a gustar mucho. El nombre del autor viene resonando hace tiempo aunque no sé muy bien de donde, habré leído algo en una revista literaria supongo. Leo la reseña de Un llarg hivern a ver qué tal 🙂 Bon Any Nou i una abraçada 🙂
La recreación del Brooklyn de los 50 dentro del ambiente irlandés es quizá de lo mejor de la novela. A mí me gusto bastante más “Un llarg hivern”, pero claro, tengo debilidad por los paisajes fríos e inhóspitos, además, hay una sensación de angustia y tensión durante la narración que engancha.
No conec aquest escriptor, però crec que serà del meu gust, tan aquest llibre com l’altre que comentes (Un llarg hivern). Me l’apunto. A més no té gaires pàgines, encara que pugui semblar una mica lent com dius, no crec que sigui gaire.
AJo prefereixo Un llarg hivern, però crec que els dos et poden agradar.
La sensació de lentitud és deguda, al meu parer, per la monotonia de la vida de l’Eilis, però l’estil de la narració és dels que fan que la lectura sigui agradable.
Me l’apunto per la llarga llista de pendents, vejam que tal.
Salut!!
Espero que t’agradi.
Jo no me l’apunto, em sembla que no m’agradarà. Aquestes protagonistes sense caràcter no m’agraden gaire – potser perquè jo en els fons també soc una mica bleda…
Gràcies per la ressenya, Quadern, tan complerta sempre que ens ajuda molt a l’hora d’escollir llibres.
Pel meu gust li falta una mica de caràcter però és una dona forta i que obre camins. Res doncs, a triar-ne un altre que per sort n’hi ha molts per llegir.
Vaig tenir l’oportunitat de coincidir amb l’autor en una conferència poc després d’haver llegit el llibre, i va ser la “cirereta del pastís” perquè la novel·la és excel·lent i Toibín sap com transmetre’n tota l’essència.
Aquestes coses són per gaudir-les, ja m’hagués agradat anar a la conferència.
La novel•la està bé, ben escrita i sobretot molt ben ambientada però a mi em va agradar més Un llarg hivern, en tot cas, es nota que és un gran narrador, ho fa senzill i això el fa bo.
Bé, sembla interessant
no sempre les històries han de explicar-se a través d’accions trepidants i diàlegs picats
L’ultima novel.la que vaig llegir amb Brooklyn com escenari, va ser “Brooklyn Follies” de l’Auster i em va agradar força.
A veure que tal aquesta…
salut i peles
Aqui res d’acció ni dialegs picants, no es troben a faltar, però.
No he llegit el Brooklyn de l’Auster i ara que ho menciones crec que hi han més novel·les que duen el mateix nom.
No se, no conocía el libro y la historia no termina de convencerme. Creo que es la primera vez que no me apunto directamente un libroq ue pase por aquí… mi bolsillo está a punto de llorar de alegría
Besos
Me has hecho sonreir 🙂
Pot suerte no todos tenemos los mismos gustos. Un abrazo.
Si han fet una versió de Orgullo y prejució convertint-la en Orgullo, prejució y zombis, també faran una de Brooklyn y zombis? Potser després me la llegeixo 😛
Collins Pons!!
Dubtava de tu i he hagut d’anar al Google. M’has fet mirar això de les versions zoombis i he trobat dos llibres d’aquesta versió. No cal dir que no estan fets per mi, i de moment l’original, tampoc em convenç massa.
En fi, sort que hi ha gustos per tot i per tots. Brooklyn i zoombis ecs, quin horror :p i :p (pels zoombis)
Ara que marxen els bons llibreters, fas una bona feina estudiant, ressenyant i recomanant els llibres que t’agraden. Per això et felicito.
I també pel premi de can Roger Tartera, que tinc entès que has guanyat alguna cosa… Comences bé l’any, doncs.
Gràcies Olga, la veritat per mi és tot un plaer llegir i fer ressenyes, m’ho passo molt bé, i si això li serveix a algú per triar o descartar un llibre ja m’està bé.
Això d’en Roger Tartera ha estat un divertiment, i mira, he guanyat un lot de llibres de l’autor. Així descobriré com escriu que encara no he llegit res. d’ell.
No conozco al autor, pero me gustan estas historias de mujeres fuertes y decididas, a lo Jane Austen. Apunto el título, que he visto que además está en edición de bolsillo, y a ver si no tardo mucho en poder hacerle un hueco. Besos
Espero que te guste, ya me contarás.
A mi em va semblar fantàstic, m’agrada com descriu les petites coses en Colm Tóibín.
És veritat, és un bon narrador d’ambients i de detalls.
Soy otra del club “no conocía este libro”, pero reconozco que tu reseña ha logrado que capte mi atención: el tema de la emigración en la época que mencionan la novela me interesa mucho. 1beso!
Benvinguda, Tizire.
El libro nos acerca a la inmigración irlandesa de los años 50 en Brooklyn a través de la vida diaria de una joven. Pero también nos habla de inquietudes personales en una época de constantes cambios sociales. Espero que lo encuentres y te guste.
Deixa un comentari