Dia de la poesia catalana a Internet: 17 de març


Aquesta és la meva petita contribució al dia de la poesia catalana a Internet. Un poema de Josep Carner del seu llibre Absència, dedicat en aquest cas, a Marià Manent.
UN DRING          (a Marià Manent)

Com un picarol m’encisa

un nou pensament que tinc:

més que un pensament, un dring.

I Què dringa? Una paraula

agrisada en el costum,

que, de cop, es torna llum,

car, en fent camí, distreta,

un airet la duia enmig

del record i del desig.

Ves per quin atzar fos ella

qui lluís i qui fenyés

del tothora la durada

i la força del mai més!
“El dring del títol és el de la paraula quotidiana que, de cop i volta, es transforma en llum, és a dir, en inspiració. “
Josep Carner i Puig-Oriol (Pere de Maldar) (Barcelona, el 9 de febrer de 1884 – Brussel·les, el 4 de juny de 1970), fou un poeta, periodista, autor de teatre i traductor català. És també conegut com el príncep dels poetes catalans i el màxim representant de la poesia del Noucentisme. Absència fou publicada l’any 1957, és tracte d’un recull de quaranta poemes marcats per la trista experiència de l’exili.
Si voleu llegir-ne un bon treball us deixo l’enllaç del pdf escrit per Marçal Subiràs i Pugibet des de Academia.edu.  Aquí.
http://quaderndemots.blogspot.com/feeds/posts/default

9 thoughts on “Dia de la poesia catalana a Internet: 17 de març

 1. Helena BonalsNo Gravatar

  Molt ben trobat, el “tothora” i “el mai més”. El dia de la poesia catalana a internet és paral·lel al dia mundial de la poesia, veig.

  Respon
 2. M. RoserNo Gravatar

  Carme no sabia pas que hi hagués un dia de la poesia a Internet, si que el 21, és el dia universal de la poesia. Aquest any coincideix amb l’arribada de la primavera, però no sé si sempre és així…M’encanten aquestes paraules que dringuen i són com un esclat de llum!
  Petonets i bona poesia.

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top