Junts i prou

Anna Gavalda   ,  Boulogne-Billancourt, França, 1970 )                                               
quadern-de-mots-junts-i-prouUna de les millors recomanacions que m’han fet fins ara.
Personatges singulars, gens convencionals i antisocials que només saben treure el millors de cadascun quan es relacionen entre ells. Una artista decebuda i enganyada que amb els seus dibuixos sap treure el més íntim de cada persona i d’ella mateixa, un cuiner malparlat i sempre empipat que exterioritza tota la seva tendresa i sublimitat quan parla del menjar, un gran historiador d’arrels aristocràtiques fràgil i tímid que sobreviu gràcies als dos amics.
Dos elements aglutinadors, l’àvia personatge tendre que es fa estimar per tots tres i un pis gran i aristocràtic que és l’espai que lliga als personatges. Diàlegs dolços però durs i a cops destructius que uneixen a cadascun dels personatges sense deixar mai de ser ells mateixos i que de mica en mica ens expliquen el passat cruel de cadascun d’ells.
Un final, pel meu gust massa tou, feliç, que contrasta amb el conjunt de la novel·la i on els tres amics perden els dos punts que tenien en comú, l’àvia i el pis però que malgrat tot continuen units. Una novel·la on l’amistat i la sinceritat és possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top