“La Billie i el Frank ho tenen tot per viure una vida molt fotuda. Tot, realment…: una infància infeliç i solidaria, en un entorn d’intolerància, i ancorada en la misèria moral i física del quart mon. Fins que heus aquí que un bon dia, en plena adolescència es coneixen a l’institut.”
Billie i Frank són dos personatges marginals que l’atzar, en forma d’obra de teatre que han de representar a l’institut, els uneix en una amistat feta a base de respecte mutu, on les diferències i els valors de cadascun són el que fonaments la seva profunda relació. La novel•la arranca d’una forma força peculiar, en Frank que ha caigut en un forat ha quedat inconscient, ella intenta ajudar-lo però no pot, i és aleshores quan la Billie per tal de fer-li companyia li relata el que ha estat les seves vides fins el moment. Unes existències plenes de penúries comunes, falses il•lusions i frustracions però també petits i bons moments tots embolcallats en una amistat sòlida i sincera capaç de superar qualsevol entrebanc individual o comú perquè descobreixen que en aquest món tan injust i insolidari només ells es poden ajudar i estimar.
Com ja havia passat en la seva novel•la Junts i prou, que us recomano llegir abans que aquesta, les personalitats vulnerables i especials dels seus personatges fan que les relacions humanes adoptin un compromís d’amistat, tolerància i sinceritat que va molt més enllà de la simple amistat. Personatges tocats i solitaris que es reivindiquen per ser com són, que necessiten estimar i ser estimats com tothom i que creuen (i necessiten creure) que les històries d’amor són alguna cosa més que una simple relació romàntica.
Sense la força ni l’emotivitat de Junts i prou, en Billie, també, és una bona lectura.
[box style=”0″ close_btn=”true”]
El llibre: Billie, 2013 pàg. 195
Autor: Anna Gavalda
Traducció: Maria Llopis
Editorial: Edicions 62 – El balencí
[/box]
Deixa un comentari