Com si fos ahir

La Sabina sap que hi ha alguna cosa que no funciona. El cap li ho diu i el cos li ho fa sentir, però no sap què és exactament. No sembla que a la seva vida hi hagi res fora del comú que pugui ser l’origen d’aquest malestar, que cada dia és més intens i que la trastoca. A poc a poc, una petita veu dins seu li indicarà per on ha de buscar, però no serà fàcil escoltar-la i, per fer-ho, la Sabina haurà d’enfrontar-se a les seves pors: intueix que hi ha coses que potser és millor no saber.

quadern-de-mots-com-si-fos-ahirUna novel•la psicològica que m’inquieta amb la mateixa força que m’atrau. M’inquieta la Sabina, el seu dolor, el patiment, el mal viure, aquest no acabar d’avançar, al mateix temps que m’atrau la força i eficàcia narrativa que la Teresa Muñoz li ha sabut donar al relat i a la veu de la seva protagonista.

La Sabina necessita tirar endavant, viure. Però la convivència amb la parella, distant i buida no ajuda, les converses amb l’amiga tenen escletxes per on s’escola la sinceritat i ella, sense autoestima i paralitzada, es troba en un atzucac. Davant d’aquest panorama decideix recorre a ajut d’un professional, una psicòloga que la guiï i la faci verbalitzar tot el que sent, tot el que recorda, tot el que li fa mal, per així, i, potser així, arribar a descobrir quin és l’origen d’aquest malestar que no li permet viure amb normalitat.

Com si fos ahir, en alguns aspectes, és una novel•la dura, en la mesura en que ho és l’estat emocional en el que viu la seva protagonista. Una vida condicionada a partir d’un trauma del passat que no recorda, i que quan el descobreixi, li servirà per afirmar que, a vegades, les bones intencions no són les millors opcions. Una bona lectura.

 

El llibre: Com si fos ahir, 2014 pàg. 178
Autor: Teresa Muñoz
Editorial: Amsterdam Ara Llibres

×

3 thoughts on “Com si fos ahir

  1. BotikaNo Gravatar

    Apuntat a la llista, però per un moment emocional més positiu que l’actual, no sigui que acabi en el psicòleg, com la Sabina 😉

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top