Juicy Salif

Text escrit a partir de la fotografia  i la proposta de    Relats conjuntsJUICY SALIF, Philippe Starck 1990

Quin relat us suggereix aquesta imatge?


GIRAR   || 2. Fer donar una volta posant baix allò que estava dalt o posant darrera el que estava davant, o viceversa.. GIRAR EL CARRO  trabucar-lo, fer-lo posar amb la part de dalt davall.
DISSENY  Acte i efecte de dissenyar
                DISSENYAR Dibuixar lleugerament una cosa traçant-ne només les línies principals
M’han girat el carro. El problema ve per la patent, si, jo en sóc la creadora i no el vaig patentar. M’han copiat l’objecte, però no la seva utilització –és evident que l’arrodoniment del cos central és només estètic, l’original tenia la base plana- . Fa gràcia veure el meu aguanta papers amb classificadors de posit-its (o notes diverses) capgirat com si res. Des d’un trist aparell per a fer sucs naturals (només de taronja, llimona i algunes mandarines), a arma homicida, aranya robòtica, extraterrestre, robot amb xips incorporats… i el que encara no he descobert.
M’han girat el carro. Què no s’hi veu la gent??  Està claríssim. Una forquilla de tres punxes per clavar-hi els posit-is (o notes diverses); un pels temes personals, un altres pels assumptes de feina, i un tercer on hi punxo totes les meves idees (i alguns projectes). Ja ho deia aquell: el món està ben girat. No se m’acudiria dir MAI, que el problema sigui cosa del disseny.
http://quaderndemots.blogspot.com/feeds/posts/default

24 thoughts on “Juicy Salif

 1. XeXuNo Gravatar

  És el problema del món on vivim, si no es patenten les coses, sempre algú et roba la idea. No s’hi val a badar!

  Respon
 2. MBoschNo Gravatar

  Molt bo i original!!

  Si la creadora no ens hagués explicat la seva funció jo tampoc hagués endevinat perquè servia.

  Quan tingui temps escric el meu relat dedicat a Juicy Salif!

  Respon
 3. AssumptaNo Gravatar

  Hahaha ja només li faltava això al pobre Juicy!! Cap per avall!!… Però… ep!! molt més pràctic així!! :-))

  Correeeeeeee a patentar-ho!!! 😀

  Respon
 4. montselladoNo Gravatar

  Hahaha! Sospito que ha d’anar millor per punxar post-its que no pas per treure el suc de les llimones. Aquest sí que és un bon gir 😀

  Respon
 5. Quadern de motsNo Gravatar

  Gràcies a tots pels comentaris.

  Aquest és el tercer cop que participo amb les propostes de Relats conjunts , i ha esta el més difícil. Tenia un munt de propostes però totes inservibles. Ho tenia molt complicat, havia llegit altres relats i m’havien agradat molt. Uf!
  Al final em vaig decidir a tombar la truita, girar el carro, en definitiva a trabucar-lo. Sempre m’he divertit veien les coses al revés, sóc una mica complicada.

  Repeteixo, gràcies a tothom.

  Respon
 6. YáizaNo Gravatar

  Està clar que aquest utensili no té cap mena de futur com a espremedor. O li donem un altre ús, o s’anirà carregant parelles (i acabarà a la cadena de reciclatge de qualsevol deixalleria).

  M’encanta com a organitzador de post-its! A mi m’aniria bastant bé, tot i que hauria de contractar algú que m’organitzés l’organitzador. Jo sóc una completa inútil, en aquest sentit!

  Gràcies pel teu comentari, és un plaer anar descobrint raconets de la catosfera. Seguiré per aquí!

  Respon
 7. Quadern de motsNo Gravatar

  Monte, moltes gràcies.

  Eva, ja ho diu l’escrit M’ha girat el carro, tothom ho ha trabucat, en definitiva ue ningú m’ha fet cas. Sort que al final no la vaig patentar l’andròmina aquesta.

  (aviso, sota l’aigua es rovella) ;P

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top