lleixes

Lleixes, escudeller

Escudeller, prestatge per a posar-hi les escudelles o plats

Lleixes escudeller, antosta, enfila, estant, relleixó, faldar, posella, postada, prestatge, terrassa

“Al llegir, sovint m’entrebanco en petits fragments que, per la seva significació en el context de l’obra, o pel seu atractiu formal, em fan aturar la lectura per dedicar uns moments a la reflexió o per rellegir-lo i gaudir de les paraules i forma emprades. Ara, els començo a recopilar en aquest bloc en forma de citacions i d’enllaços més o menys inspirats. Benvinguts.”

Deixeu-me dir que vaig triar Lleixes com un dels primers blocs on passejar-m’hi, perquè lleixes és un d’aquells mots que si trobo en un dels llibres que llegeixo segur, segur que acarono. Per això, el meu primer comentari -tímid i modest- el vaig fer a Lleixes. Per això, m’ha vingut de gust oferir-li una entrada al meu modest i senzill recull de mots acaronats. Gràcies Lleixes.

 

3 thoughts on “lleixes

 1. AssumptaNo Gravatar

  Això que escriu LLEIXES, i que segur que tu també fas, sí que és assaborir la lectura… Aturar-se a gaudir llegint i rellegint un fragment que ens ha agradat especialment… 🙂

  Respon
 2. LleixesNo Gravatar

  M’agradaria pensar que aquesta mania que tenim tant tu com jo, la de tenir un llapis a punt a la mà, mentre amb l’altra agafem el llibre, fos una mania universal, massiva, contagiosa.

  Molt agraït per aquest detall !!.

  Respon
 3. Quadern de motsNo Gravatar

  Hola,
  Assumpta, realment, si, en gaudeixo molt llegint així. Sobretot quan trobes mots que dins d’una frase que es reinventen i s’utilitzen en un context poc o gens usual. El domini del llenguatge és fantàstic. ( i envejable)

  Lleixes, m’ha agradat que t’agradi. Sóc dona de rampells i a vegades faig les coses sense pensar si agraderan als altres.

  Fins aviat

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top