Patrimonio
Comentaris
33 respostes a «Patrimonio»
-
No he llegit res d’aquest autor, encara que és un dels que apareixen recurrentment a les llistes dels que hauria de llegir. Potser aquest és un llibre un poc dur per començar.
-
Té aspectes durs perquè parla d’un tema dur com és la mort i el dret a decidir, però no és dur de llegir. Igual t’agrada. segurament començar per la “Pastoral americana” és una bona opció. Serà la meva propera lectura de l’autor.
-
-
Yo tampoco he leído nada del autor, la verdad es que no me he atrevido nunca con él, aunque tengo en casa “El lamento de Portnoy”, que creo que también es en parte autobiográfica. Mi hermano me decía hace poco que es un autor de lectura obligada. Tendré que pensar en animarme. Un beso
-
Pues eso, a animarse!
La verdad es que a mi me ha costado decidirme con el autor, lo desconocía y creía que escribia de otra manera. Me ha sorprendido gratamente.
-
-
Philiph Roth tal com esmentes es mereix, de llarg obtenir un Nobel, és una grandissim escriptor que mai deixa indiferent, m’he llegit El Pit dues vegades, un quan era estudiant universitària i per segona vegada fa uns poc anys, i l’altre és Animal moribund convertida en film; m’anoto aquest , gràcies per la impressionant ressenya i el tast de fragments! bona setmana!
-
Això del Nobel ho he posat més pensant amb la Carina que amb mi, ja que jo fins ara no l’he descobert. Segurament quan llegeixi més llibres també ho diré convençuda.
Això de rellegir segons quines novel•les en èpoques tan diferents va molt bé, és l’única manera de contrastar i treure-li tot el suc 8encara que confesso que ho faig molt poc). Fa poc vaig llegir una ressenya de “Animal moribund” i ja la tinc apuntada.
Bona setmana!
-
-
Hoy traes a uno de los autores que se ha sumado a mis favoritos tras descubrirlo con “El animal moribundo”. Su prosa es tan limpia, cristalina, directa. Un gran narrador, en mi modesta opinión. Pero, reconozco que esta obra no la conocía y podría ser una buena opción para conocer otra de sus vertientes temáticas. ¡Muchas gracias por la descubierta!
-
Pues yo ya me apunte la que reseñaste pero primero quiero continuar con “Pastoral americana”. Si, tiene una prosa limpia y muy efectiva, ya que sabe como acercarse al lector.
-
-
Me gusta mucho Roth, su obra cargada siempre con una parte personal del autor revuelve al lector a través de su visión. Una narración con un padre que no deja indiferente a nadie a través de la prosa densa que recuerda la vida de un anciano que ya no parece esperar otra cosa que la muerte.
Un libro, sin duda, muy recomendable.
Besos-
A mí me ha gustado bastante y aunque pueda parecer duro creo que no lo es ya que trata el tema de la muerte con inteligencia. Sin duda, libro recomendable.
-
Casi todos los libros de este autor me han parecido de lectura fácil pese a tener puntos complejos. Si bien es cierto que los tiene divertidísimos de formas insospechadas
-
-
Pues yo últimamente no acierto contigo pero tú conmigo das en el clavo :). Es de las que me quedan por leer de Roth, que es uno de mis autores favoritos. Además no sabía mucho sobre esta novela. Es interesante por muchas cosas, leo en tu reseña que la novela lleva por todas partes el subtítulo de historia verdadera y que es una biografía del padre de Roth, creo que aparece aquí en una vertiente algo diferente. Yo sí empecé con Pastoral Americana. Moltes gràcies per la ressenya, feliç setmana i una abraçada de dilluns.
-
Ja ja , me encanta esto de los aciertos. La verdad es que a mí no me importa demasiado, me gustan tus reseña y sobre todo leer sobre libros y autores que desconozco y aunque no sean de mi agrado siempre viene bien saber de ellos. Que literatura tan pobre y aburrida sería la que creara solo libros que gustasen a todos los lectores.
Bueno, esto de “una historia verdadera” realmente es así, el libro original lleva este mismo subtítulo. Respecto a lo de si es ciertamente todo biográfico, he leído que no todo, aunque sí la mayor parte, pero no lo tengo contrastado.Gràcies, que passis una bona setmana tu també 🙂
-
-
Té molt bona pinta i pel que es veu t’ha agradat! Ni em sonava l’autor! M’ho miraré 😉
Gràcies!-
Espero que facis un bon descobriment quan llegeixis alguna cosa d’en Roth, a mi m’ha costat decidir-me, però val molt la pena.
-
-
buff no estic amb ganes d’històries tristes
-
No és una història trista. Repassant les lectures d’aquest any, buff no he llegit res divertit, sí algun llibre que et pot interessat. Quin?, no sé, descobreix-los. És que no sé els teus gustos, tret d’un que tenim en comú.
-
-
Tinc forces llibres per llegir. D’aquest passo, tot i que deu ser bo, pel que dius. Però encara no em venen de gust les històries tristes.
No sé com ho feu això de llegir varis llibres alhora, jo en sóc incapaç!
Gràcies, Quadren. Ho expliques tot molt bé-
Doncs mira, crec que aquest llibre t’agradaria.
Això de llegir més d’un llibre alhora no ho faig sempre, a vegades no puc. Em passa que faig de taxista a la meva filla i esperar a l’estació s’ha convertit en una parada per la lectura de llibres que puc llegir d’una manera més anàrquica. No sempre és fàcil, però.
-
-
Tiene pinta de ser bastante triste y más aún sabiendo que se refiere a una experiencia personal y real. De todos modos, tengo una asignatura pendiente con Roth del que tan solo he leído “La conjura contra América” en inglés y no me gustó mucho, pero me temo que fue por culpa del idioma, era una novela demasiado compleja para leerla en inglés, así que voy apuntando títulos a ver si me animo a leerle y me reconcilio con él, todo el mundo habla tan bien de sus libros… Un abrazo
-
Yo acabo de estrenarme ahora y la verdad es que me ha gustado, sin duda repetiré.
No creas que es triste, el tema de la muerte y el derecho a una muerte digna los trata con mucha inteligencia y sin dramatismos. Creo que te puede gustar.
-
-
Hola!!, te escribo desde el blog literario
La Biblioteca de la Morgue,
un blog en el que podrás encontrar reseñas literarias, críticas de películas, concursos y muchas secciones más, ¿Te unes?. Yo te sigo desde ya. Espero que te guste mi espacio ^^
¡Nos leemos!
Bisous
La Biblioteca de la Morgue
-
Benvinguda La Biblioteca de la Morgue
Me pasaré a mirar el blog, gracias.
-
-
Entenc la dificultat de fer un llibre així. Homenatjar algú a través de la literatura no és fàcil. I més encara si es tracta del pare. Fer-ho, és clar, sense que res no grinyola en el text. Amb la lucidesa suficient. M’apunto el llibre per al moment en què pugui llegir-lo.
Gràcies, Carme. T’enviem una abraçada.-
Hi ha una reflexió molt inteligent i malgrat el que pugui semblar és planer de llegir i gens dramàtic. Un bon llibre. Espero que t’agradi.
-
-
Ja havia sentit a parlar molt bé de Philip Roth, però si haig de llegir algun llibre d’ell no crec que sigui aquest, aquests tipus de novel·les em deprimeixen, buscaré algun altre.
-
Crec que la millor opció és començar per “Pastoral americana”, de fet, la que havia de llegir primer, la tinc pendent.
-
-
La darrera frase, la referència als eterns aspirants al Nobel, crec que l’he llegit unes mil vegades referida a mil autors no premiats. Molts d’ells ja morts.
-
Segur!
Ho he copiat de la Carina que em va donar a conèixer l’autor. Jo, amb una sola novel•la llegida no ho puc jutjar. Tampoc dubto que sigui veritat això de l’etern candidat, aquest any ha tornat a sortir en les apostes junt al Murakami y el Cormac.
-
-
De Roth he leído Elegía (o Everyman) e Indignación. Ambos me encantaron. Se nota que es un grane escritor, y dentro de la narración que propone siempre introduce reflexiones muy interesantes. Quiero seguir descubriendo la literatura de este autor.
-
A mi me gustaría seguir con Pastoral americana, las dos novelas que comentas también las tengo apuntadas. Sin duda, un buen autor.
-
-
Històries de la vida real, en tota la seva cruesa i crueltat. És el que sempre dic: la vida és una venjança refinada amb resultat de mort.
Celebro que el llibre t’hagi agradat. Hi ha llibres que fan bona companyia. No l’he llegit.-
Com li deia al Jordi més amunt és un llibre que sap reflexionar des de la intel•ligència i això s’agraeix, perquè les històries de la vida real, i més si són tan properes, fan mal. Per això la manera d’acostar-s’hi i de parlar-ne, ajuden. I el llibre et convida a reflexionar, cosa que sempre és important.
Tens raó, la vida és una venjança refinada amb resultat de mort. Una abraçada.
-
Deixa un comentari