Balzac i la Petita Modista xinesa

Dai Sijie, ( Xina, 1954 ) 
Reeducació en la Xina de Mao l’any 1971 vol dir aïllament cultural i intel·lectual. Vol dir que els joves que tenien inquietuds o possibles inquietuds intel·lectuals se’ls enviava als pobles perduts de les muntanyes on canviaven els estudis per les feines feixugues i gairebé esclaves del camp, així es pretenia in culturitzar i sotmetre a la societat a un únic pensament, el del règim comunista de Mao.

El llibre, amb elements autobiogràfics, ens explica la història de dos joves que han entrat en el procés de reeducació. Un violí, que acompanya els amics i introdueix música clàssica al poble i uns quants llibres que aconsegueixen pispar a un altre noi reeducat, seran els elements que ajudaran als nois a poder aguantar i sobreviure. De fet, d’una manera subtil el que aconsegueixen és reeducar a la gent que viu al poble, fent-los gaudir de l’explicació de la bona literatura de Balzac o Dumas, i fer veure a la Petita Modista que hi ha vida més enllà de les quatre parets de casa seva. 
http://quaderndemots.blogspot.com/feeds/posts/default

One thought on “Balzac i la Petita Modista xinesa

  1. Sandra ValentínNo Gravatar

    Aquesta curta novel·la (o conte llarg, com vulgueu) és molt interessant. Ens ensenya com els bons llibres són i seran sempre bons, siguin quines siguin les ideologies imperants i també com la lectura d’una bona obra pot canviar-te la vida totalment, obrint-te els ulls, canviant les teves perspectives …

    Molt recomanable!

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top