A l’ombra del Decameró

“A l’ombra del Decameró és un recull de catorze relats breus de diversos autors amb una temàtica comuna, l’erotisme. Un divertimento litarari que sap combinar la qualitat creativa amb la provocació sensual.”

A l'ombra del Decameró-quadern-de-mots

 

Doncs això, un divertiment per als autors que vols ser també, un divertiments per als lectors. A l’ombra del Decameró és recull de contes d’autors molt diferents que ens acosten de maneres molt singulars, la seva, al món de l’erotisme. Autors que hi entren directament, altres donant-li voltes en la descripció del personatge o el seu entorn i tots per crear catorze contes d’històries particulars i molt quotidianes, destinades totes elles a fer-nos veure que l’erotisme és tan necessari com natural i, com diu una de les protagonistes:

“<Collons, Mercè! El que t’estaves perdent!>”

Recomano als lectors que llegeixis el Prefaci, molt curtet, tan sols un parell de pàgines, és picant, divertit i ens posa en antecedents del perquè del recull. De la mateixa manera que en el recull de contes d’un únic autor n’hi ha uns que agraden més que els altres aquí passa el mateix, inevitablement fem una tria. Jo, em quedo amb uns quants, aquells que m’han arrencat un somriure per la picardia, la bona metàfora, el gir final o pel suc que li han tret al personatge escollit.

 

 

Anna Pascual, Ramon Erra, Jordi Puig, Montserrat Grau, Oriol Guilera, Neus Ors, Sònia Boj, Montse Rubinat, Isabel Domingo, Tuli Márquez, Carme Ripoll, Pilar Blasco, Susagna Aluja i Quim Calvo. Catorze autors que venen de formacions molt diferents; bibliotecari, logopeda, economista, mestressa de casa, direcció d’empresa, dissenyadors gràfics, periodisme… que ens arriben del Barcelonès, Empordà, Maresme o Osona.

A l'ombra del Decameró-quadern-de-mots2

 

El llibre: A l’ombra del Decameró
Autor: Diversos autors
Editorial: Edictorial Gregal, 2014, pàg. 106

×

5 thoughts on “A l’ombra del Decameró

 1. bruixetaNo Gravatar

  Fa dies que el veig per tot arreu… en resistia ja que sempre prefereixo novel·les a contes curts (tot i que he llegit alguns que m’han agradat força), però en sembla que va sent hora de donar-li un cop d’ull.

  Respon
 2. Anna BadiaNo Gravatar

  Jo els acabo de llegir. he passat una bona estona. Els recomano, i els he llegit en diferent ordre, uns millors que altres però el conjunt s’ho val!

  Anna

  Respon
 3. Josep MiramarNo Gravatar

  Em sembla estrany que a algú no li cridi l’atenció l’erotisme encara que sigui dins de la literatura, i a més, per l’èxit sonat a nivell mundial que ha tingut les “50 ombres de Grey”, però és clar, ha d’haver-hi gent per a tot, sort que és la que no abunda. A mi un amic me’l va recomenar, i quan el vaig anar a comprar estava esgotat en varies llibreries. Finalment, el vaig encarregar i me’l vaig llegir d’una tirada. Ja era hora que en el nostre país hi haguessin escriptors que enaltissin aquest tipus de literatura. Enhorabona! Tot un divertimento.

  Respon
 4. Rita SellaresNo Gravatar

  Uns bons relats. Divertits i ben escrits. U erotisme de qualitat. L’he llegit d’una tirada!

  Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top