Novetat editorial: Una sola mirada de Mario Merchán Andrés

Una novel·la intimista, sobre l’amistat, l’amor i la recerca de sentit. Un periple entre Barcelona i l’Àfrica per revelar el darrer secret inèdit de Gaudí.

Una sola mirada
Mario Merchan Andrés
Editorial Gregal

quadern-de-mots-una-sola-mirada-mario-merchan-andresSINOPSI
Aquesta és una novel·la sobre l’amistat, l’amor i la recerca de senti t a la vida. És també una exploració sobre la profunditat de la mirada humana. Però, per damunt de tot, és una reflexió sobre el fet inevitable de morir-se, potser el darrer tabú del nostre temps. El protagonista s’hi enfronta a través de l’accident pati t pel seu millor amic i acaba descobrint el que és, també potser, el darrer secret de l’obra de Gaudí. El mateix protagonista ens explica aquesta descoberta, tot i que dubta sobre si allò que va viure va ser real o somniat. Amb l’empremta vital de la Sagrada Família, els pensaments i els records flueixen i els salts temporals entre present i passat, entre Barcelona i l’Àfrica, se succeeixen de forma trepidant. Després d’haver viscut vint anys al continent africà, torna a Barcelona amb la intenció d’esclarir les raons de la pèrdua dels seus dos millors amics i la dona a qui tots tres havien estimat. A través de la mirada d’una noia, espera trobar el Sant Jordi que Gaudí va erigir al Parc Güell, a la vista de tothom, però que ningú, tret d’ella, no ha sabut veure encara.

 

 

 

 

MARIO MERCHÁN ANDRÉS (Barcelona, 1972) va créixer al barri del Camp d’en Grassot, Gràcia, a mig camí del Park Güell i la Sagrada Família. Es llicencià en Enginyeria Industrial (1996) i treballà com a consultor energètic. Compaginà les activitats professionals amb la vinculació a ent tats naturalistes, fet que el portà a visitar l’Àfrica en diverses ocasions. El 2005 es traslladà a Anglaterra, on obtingué un màster en Estudis per al Desenvolupament per la Universitat de Manchester (2006), la qual cosa li permeté dedicar-se a la promoció de les energies netes i renovables a l’àmbit de la cooperació internacional. Durant la darrera dècada ha treballat per a les Nacions Unides a Viena i per a la cooperació alemanya a Rwanda i a Moçambic.
Una sola mirada és la seva primera novel·la. Amb ella lliga experiències de joventut amb les vivències a l’Àfrica, unes i altres marcades per la proximitat senti mental a aquelles dues grans obres de l’arquitectura universal a mig camí de les quals va créixer.

 

L’obra es presentarà el dijous 14 de juliol a la Llibreria Claret de Barcelona. L’autor estarà acompanyat de Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya.

One thought on “Novetat editorial: Una sola mirada de Mario Merchán Andrés

  1. ElfreelangNo Gravatar

    pinta bé , venint de tu tota una garantia que és una bona novel·la! gràcies!

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Top