Valoració: QQQQQ
Mil cretins
Comentaris
19 respostes a «Mil cretins»
-
Em va molt bé que hagis fet aquesta ressenya, ja que tinc ganes de llegir contes (potser perquè jo no sé escriure res que passi de les tres pàgines de word), i no sé ni com posar-m’hi. Sempre he estat de llegir novel·la, i si són llargues quasi que millor. Així que tenir referències no va gens malament! Me l’apunto de cara a l’estiu, si el llegeixo, ja vindré a dir el què!
-
Doncs a mi els contes sempre m’han agradat. Els trobo (gairebé sempre) molt intensos. Stephen King els defineix com un petó fugaç. I jo crec que la definició li escau bastant bé si tenim en compte que una novel·la seria una relació seriosa.
Sobre “Mil Cretins”, tinc ganes de llegir-lo. Més que res perquè mai he llegit a Quim Monzó, tot i que l’he escoltat a la ràdio i no, no m’ha deixat indiferent. Crec que si el trobo en una llibreria l’agafaré!
-
vaig escoltar varis fragments per la ràdio….però no em va acabar de convèncer. Ara m’ho miro amb altres ulls
-
A mi m’agraden els llibres de contes perquè no m’enganxe fàcilment a una novel·la, de fet en tinc moltes que no he passat de les primeres pàgines.
-
A mi els llibres de contes m’agraden molt. Potser és perquè de vegades sóc impacient i una història curta em va molt bé.
No és el llibre que m’agrada més de Quim Monzó, però ostres, que bé que escriu!Tot i que dius que no és el teu fort, et recomano que llegeixis contes de John Cheever, crec que es diu així. No són iguals que els de Quim Monzó, però també són molt interessants.
M’agrada molt el teu bloc!
Fins aviat 😉
-
Uiiii! Veig que per aquí hi ha molt contista, això és bo.
Dels que he llegit us recomano Tretze tristos tràngols d’en Sànchez Piñol i Taula reservada de Dolors Borau, Escriptores noruegues, La migdiada assassinada Philippe Delerm (tinc ressenya).
Encara que em costin també n’he llegit alguns reculls ;D Poquets, però crec que us poden interessar.Yáiza, ja has vist que n’he recomanat més, així tindràs on triar per l’estiu.
MBosch, “petó fugaç” ostres, m’agrada l’expressió, encara que això només depèn de si el conte t’ha agradat o no.
Garbi24, crec que per la ràdio si no llegien tot el conte la visió pot ser una mica esbiaixada, jo el llibre l’he trobat irregular, però igual t’agrada.
Jpmerch, doncs apa n’he donat una llisteta per triar. (els que he llegir últimament)
Peix, llegint el teu blog una se n’adona que en això dels relats curts ets com un peix dins l’aigua ;D T’agafo la recomanació i si trobo alguna cosa de John Cheever l’anomena’t “Txèkhov dels suburbis” l’agafaré. (sóc així, acabo de buscar a la Viqui, no coneixia l’autor)
-
Megaressenya!
-
Ja fa temps que vaig llegir aquest recull. Jo a Monzó li dono (gairebé) sempre QQQQQ!
Pels que no l’heu llegit, si em permeteu, us recomanaria començar per “El perquè de tot plegat”.
-
Veí de dalt, gràcies per partida doble.
Hola Eva, aquí es permeten tots els comentaris i les recomanacions, encara més.
M’apunto “El perquè de tot plegat”, el llegiré. A casa tinc “L’illa dels maians” i “Uf, va dir ell”, fa molt molt temps que els vaig llegir i he de reconèixer que no en recordo res.
Hi ha una cosa que m’agrada tant com llegir, parlar de llibres i el fet que no tothom pensi el mateix fins a cert punt me n’alegra, diferents punt de vista enriqueixen. Ara QQQQQ , Uf, dic jo Una mica massa pel meu gust. Gràcies pel comentari.
-
“Uf”, va dir ella (al comentari anterior).
😛
-
M’encanta, que no es perdi MAI el sentit de l’humor. Felicitats i moltíssimes gràcies.
-
Oh, en Quim Monzó és molt Quim Monzó. Jo ara estic amb “Esplendor i glòria de la internacional papanates”. No són contes, és un recull d’articles publicats al diari (crec que a La Vanguardia), però corroboren absolutament això que dius: aquest home és capaç d’agafar qualsevol tema i convertir-lo en una història estupenda (i àcida i mordaç i divertida i altament irònica i…)
-
Montse, Monzó sempre serà Monzó. He llegit alguns articles del diari, en té de bons però altres semblen una mica passat de rosca, és allò de parlar per no callar què seria com escriure per omplir. Però això en definitiva és Monzó.
El recull de contes és irregular, ja has vist que de dinou n’he triat només cinc i tots cinc per motius diferents. De tota manera no deixa de ser una lectura interessant per molts aspectes. Gràcies. -
Si quelcom és indiscutible és la capacitat de Quim Monzó per escriure. Jo segueixo els seus articles a La Vanguàrdia i he llegit ‘La magnitud de la tragèdia’, que em va divertir molt. No sóc partidària dels contes, però amb aquest recull potser m’animo.
-
Un estímul per llegir-lo. Encara no ho he fet. Coses de la crisi. I els tastets, com sempre. Gustosos!
-
Jo sí l’he llegit força Monzó des del primer llibre L’udol del griso al caire de les clavegueres, i realment és un mestre de l’estil i de la ironia ….el teu super comentari a propòsit de Mil cretins és tan bo que el mateix Monzó te l’aplaudiria( em consta que és un perfeccionista) bravo!
-
Racó per llegir, si estic amb tu, és indiscutible la seva capacitat per escriure, però també ho és la seva capacitat per provocar. Malgrat el que es pugui pensar amb la meva valoració em trec el barret a qui sap omplir un full en blanc d’una manera tan brillant. El que no m’acaben de convèncer són aquests contes que avoca massa sovint a l’absurd.
Jordi, gràcies, hi pots trobar contes per a tots els gustos.
Elfreelang, jo no he llegit massa Monzó, m’agrada però no amb entusiasme. M’has fer posar vermella, ui aquest aplaudiments.
-
Vaig llegir aquest llibre, recordo que em va agradar. En Monzó i el què m’agrada des de fa anys. La teva descripció autòpsia del llibre, en futures reedicions hauria d’acompanyar al llibre de l’autor…
Des del far bona tarda.
onatge -
Onatge, aquesta tarda grisa del Vallès s’ha il•luminat amb el càlid llum del teu far. De tot cor, gràcies pel retorn.
Deixa un comentari